De streek

Hoe kom je in Fuseta?
Fuseta is een half uurtje rijden van het vliegveld Faro tussen Olhão en Tavira, met de auto rij je het best via de N125.
Er rijdt ook een kusttreintje langs de hele kust. Je kunt vanaf Faro dus ook de trein pakken. Kun je gelijk genieten van de mooie kustlijn. In Fuseta zijn er twee stations. Aan het begin van het dorpje en vlakbij de dorpskern.


Een complete ervaring
Fuseta is een klein en gezellig dorpje (slechts 1100 inwoners) maar óók heel erg compleet. Pal aan de Ria Formosa word je getrakteerd op de mooiste uitzichten: de kanalen, lagunes, eilanden en de mooie overgang naar de zee. Voor allerlei liefhebbers ben je hier op het juiste adres. Natuurliefhebbers, zonaanbidders, fietsers, wandelaars, watersporters, rustzoekers.

Sfeervol en gezellig
Het charmante vissersdorpje heeft smalle straatjes, traditionele kubusvormige huisjes met sierlijsten en schoorstenen uit de Algarve. Pak een terrasje op het gezellige dorpspleintje of eet wat in de vele restaurantjes. Het leuke in dit dorp is de mooie mix van locals, vissers en toeristen die gemoedelijk naast elkaar zitten.

Het is er rustig en geen overdrukte van toerisme.
Je kan vanuit Fuseta de boot nemen om naar de verschillende eilanden te gaann zoals Amora, isla da Fuseta
Er zijn tochten om dolfijnen te spotten en als je geluk hebt zie je ook walvissen.
Ook kan je prachtige wandelingen / fietstochten maken in de Ria Formosa, en daarbij kan je ook de flamingo’s spotten in de zoutmeren.
Zo kan je naar Tavira of Olhão fietsen met tal van prachtige plaatsen.